• +30 2311 2023 75
+30 2311 2411 36
info@upgrade.edu.gr

ΕΣΠΑ – Ενεργά Προγράμματα και Επιδοτήσεις, πως μπορώ να επιδοτηθώ;

ΕΣΠΑ – Ενεργά Προγράμματα και Επιδοτήσεις, πως μπορώ να επιδοτηθώ;

Εξασφαλίστε επιδότηση έως και 70% μέσω των ενεργών προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Χαρακτηρίζονται η «ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας», και για το λόγο αυτό χρειάζονται τη στήριξη μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων. Ο λόγος φυσικά για τις ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες, πέρα από τα δομικά προβλήματα τους, έχουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα που αφορούν τον χαμηλό βαθμό ψηφιοποίησης, την ενεργειακή απόδοση, την εύρεση του κατάλληλου προσωπικού και την εκπαίδευση του, τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων τους αλλά και την εξωστρέφεια τους με κατάλληλες ενέργειες μάρκετινγκ.

Οι πόροι του ΕΣΠΑ έρχονται ως απάντηση στα ζητήματα των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων με επιδοτήσεις που αγγίζουν μέχρι και το 70%, αποτελώντας το κυρίαρχο μέσο προώθησης της ανάπτυξης των  Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για τις Δράσεις «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» με την υποβολή συνολικά 9.823 αιτήσεων χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 2.856.200.858 € με Δημόσια Δαπάνη 1.528.024.776 €.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΦΕΠΑΕ, στη Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» υπεβλήθησαν 3.154 αιτήσεις χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 555.137.981 € με Δημόσια Δαπάνη 292.138.568 €, τη στιγμή που ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 190.000.000 €.  Παράλληλα, στη Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» υπεβλήθησαν 6.669 αιτήσεις χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 2.301.062.877 € με Δημόσια Δαπάνη 1.235.886.207 €, ενώ ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 160.000.000 €.

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι στην πρώτη Δράση αναμένεται έγκριση του 65% των επενδυτικών σχεδίων, ενώ στη Δράση του Τουρισμού, που αποτελεί και τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας και φυσικό ήταν να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αναμένεται έγκριση μόλις του 13% των επενδυτικών σχεδίων.

Όπως είναι φανερό από τα παραπάνω στοιχεία, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και είναι απόλυτα αναγκαίο οι επιχειρήσεις να συνεργάζονται με έμπειρους συμβούλους επιδοτούμενων προγραμμάτων εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη πιθανότητα έγκρισης και ένταξης σε επιδοτούμενες Δράσεις.

Η ομάδα συμβούλων της UPGRADE για μία ακόμη φορά κατέχει ποσοστό επιτυχίας στις εγκριτικές αποφάσεις των πελατών της. πολύ πάνω από το μέσο όρο, αγγίζοντας το 94%, στις Δράσεις «Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός», «Πράσινος Μετασχηματισμός» και «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση». Το ποσοστό αυτό είναι αρκετές μονάδες επάνω από τον γενικό μέσο όρο, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει εγκριθεί το 73% στη Δράση του «Βασικού Ψηφιακού Μετασχηματισμού», το 83% στη Δράση του «Πράσινου Μετασχηματισμού» και το 84% στη Δράση της «Πράσινης Παραγωγικής Επένδυσης».

Οι επιτυχίες συνεχίζονται και στη Δράση της «Έξυπνης Μεταποίησης», όπου η ομάδα της UPGRADE είναι υπεύθυνη για την έγκριση του 5% του συνόλου των Μεσαίων Επιχειρήσεων που εγκρίθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι στην «Έξυπνη Μεταποίηση» είναι πολύ υψηλό το ποσοστό των απορριφθεισών αιτήσεων, 44%, λόγω μη κάλυψης των τυπικών προϋποθέσεων συμμετοχής, έναντι των εγκεκριμένων αιτήσεων που είναι 25% και του ποσοστού των εγκεκριμένων προτάσεων που απορρίφθηκαν λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού, 31%.

Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν την αφοσίωσή της UPGRADE στην παροχή υψηλής ποιότητας συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα των επιδοτούμενων προγραμμάτων με στόχο την ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Τέλος, οι επιδοτήσεις μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν τις Ελληνικές Επιχειρήσεις, ωστόσο δεν σημαίνει ότι πρέπει να εναποθέσουμε όλες τις ελπίδες μας σε κάποια επιδότηση. Μεγαλύτερη σημασία έχει να προσφέρουμε “προστιθέμενη αξία στην αγορά”, δηλαδή ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες που να ικανοποιούν συγκεκριμένες ανάγκες των πελατών μας!

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινώνησε μαζί μας!

📩espa@upgrade.edu.gr

📞2311241136

📞2311202375